Alles wat je moet weten over het kopen van een veilig Hoverboard

Veilig hoverboard kopen

In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een veilig hoverboard. Hoverboards zijn tegenwoordig overal in het nieuws. De rage die niet alleen Nederland en België maar eigenlijk de hele wereld met storm heeft overgenomen is niet meer weg te denken van het straatbeeld. Hoverboards zijn gemotoriseerde tweewielers die mensen snel doet denken aan een kleine Segway. Er zijn echter wel wat verschillen tussen deze twee apparaten. Het hoverboard wordt gekenmerkt door zijn compacte formaat en sterke vermogen. 

Het zijn apparaten waar je simpelweg op gaat staan, om vervolgens naar voren of achteren te leunen. Hiermee geef je de snelheid van het hoverboard aan. Het keren is eigenlijk heel eenvoudig. Door te leunen met je lichaam en je voeten naar een zijkant zal het hoverboard deze kant op gaan. Het is ook mogelijk om achteruit te rijden met een hoverboard.

Hoverboards erg populair!

De hoverboards zijn vooral populair onder jongeren, om deze reden hebben de ouders vaak veel vragen over dit transportmiddel. Vooral door de uiteenlopende verhalen die niet alleen in het nieuws komen, maar ook veelvuldig leesbaar zijn op bijvoorbeeld Facebook zijn er veel vraagtekens bij bezorgde ouders. Om die reden hebben wij een lijst gemaakt met alle vragen die jij kan hebben met betrekking tot het kopen en gebruiken van een hoverboard.

Zijn hoverboards veilig?

Dit is de vraag die misschien wel bij de meeste bezorgde ouders blijft hangen. Dit heeft eigenlijk een heel simpel antwoord: ja dat zijn ze. Echter ligt het allemaal niet zo simpel als dat.

Als het neerkomt op de veiligheid van deze apparaten, zijn er twee aspecten die behandelt moeten worden: de veiligheid in het gebruik van hoverboards, en de veiligheid van deze apparaten zelf. Beiden hebben kanttekeningen en dingen waar je op moet letten. Bijna alle ‘horror-verhalen’ die je terug kan vinden in de media hebben te maken met deze twee aspecten.

Informatie over veilige hoverboards

Misschien ken je ze wel, die ‘grappige’ filmpjes op het internet van mensen die met hun hoverboard omvallen op de grond. Veel van deze viral video’s hebben bijgedragen aan een vertekend beeld in het gebruik van een hoverboard.

Hoverboarden zijn eigenlijk te vergelijken met een skateboard of een fiets. Ze zijn prima voor transport en ze kunnen heel veilig gebruikt worden voor vervoer, maar je moet wel weten wat je doet. Net als andere vormen van transport zoals een eenwieler en een skateboard, moet je eerst jou evenwicht vinden tevoren je daadwerkelijk rond kan rijden. “Eerst lopen, dan springen” zoals het gezegde gaat. Wil jouw kind graag een hoverboard, dan is het belangrijk dat hij dit eerst oefent met iemand erbij. Het beste kun je dit zelf doen zodat je hem op kan vangen als het mis gaat. Net zoals kinderen dit doen met fietsen. Zodra ze het evenwicht gevonden hebben kunnen ze langzaam vooruit gaan en kleine bochtjes maken. Dit proces gaat meestal erg snel en de meeste kinderen kunnen na een middag oefenen al erg goed rijden.

De reden waarom veel mensen hoverboards bestempelen als gevaarlijk, is dus vanwege deze filmpjes die te ronde gaan op Facebook, Youtube en Instagram. Omdat hoverboards een elektrische motor hebben denken veel mensen er al snel gevaarlijk over. In werkelijkheid zijn ze veiliger dan normale skateboards. En iedereen weet dat skateboards niet gevaarlijk zijn, zolang je eerst maar hebt geoefend in een veilige omgeving. Veel ouders kunnen de beelden van toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende nog wel herinneren die op een skateboard wou stappen zonder enige oefening.

Dit is een ietwat gecompliceerde vraag. Als je op het internet en zelfs op tv kijkt, zal je soms fragmenten zien van gevaarlijke hoverboards. Niet omdat mensen er mee vallen, maar omdat ze zelf niet veilig zijn. Er zijn namelijk hoverboards die niet veilig zijn. Deze lopen het risico om spontaan in de brand te vliegen.

Dit betekent echter niet dat alle hoverboards onveilig zijn. De reden van deze spontanen ontbranding heeft te maken met de productie, en specifiek de accu.

De maximale snelheid van dit object bedraagt 12 tot 15 kilometer per uur. Dit is een goede snelheid die zelfs voor kinderen goed is. Het gaat snel genoeg dat het leuk is om te gebruiken (de snelheid van een langzaam rijdende fietser) maar niet snel genoeg dat het gevaarlijk kan worden. Om deze snelheid te kunnen bereiken (en een tijdje vol te houden) heeft een hoverboard natuurlijk wel een goede accu nodig. De accu die hier in zit is in principe hetzelfde als de accu in bijvoorbeeld jouw telefoon. Het grote verschil is echter dat deze iets groter is. Het geheel moet natuurlijk wel in het kleine voorkomen van een hoverboard passen.

In het begin van de hoverboard (2015) zijn er voornamelijk uit China een aantal slechte boards geleverd naar Amerika. Hierbij was de accu slecht verwerkt waardoor er een kans op ontbranding was. Tegenwoordig kom je dat in de gerenommeerde merken eigenlijk niet meer tegen. Wel moet je oppassen voor namaak hoverboards die goedkoop en onveilig gemonteerd worden in lage-loon landen. Hier is de veiligheid nog steeds niet te garanderen.

Om er zeker van te zijn dat je een veilig hoverboard hebt (zowel in gebruik als het apparaat zelf), kan je het beste een goed Europees merk kopen. Wij van SwheelS bieden geen slechte kwaliteit namaak hoverboards aan, maar juist kwalitatief sterke boards. Deze hoverboards zijn in Nederland ontworpen en uitvoerig getest waardoor je zeker weet dat alles klopt. Deze hoverboards zullen niet spontaan ontbranden of andere defecten hebben. Dit komt niet alleen vanwege het Nederlandse design, maar door onderstaande aspecten.

Koop hier een veilig hoverboard van SwheelS

TaoTao moederboard
Het moederbord, het brein dat alle bewegingen doorgeeft aan de wielen, is gemaakt door TaoTao. Dit merk is zonder twijfel het beste merk voor deze chips op de markt. Niet alleen zijn ze industrieleider op dit gebied, ze zijn al actief sinds het begin van dit apparaat. Let op: Veel merken suggereren dat ze moederborden van TaoTao hebben maar veelal hiervan gebruiken namaak TaoTao moederborden. SwheelS heeft een officieel certificaat gekregen van TaoTao ter bewijs van echtheid.

Hoverboard accu van Samsung
Zeer belangrijk zijn ook de accu’s gemaakt door Samsung. Hierdoor weet je zeker dat je geen goedkope namaak accu’s hebt, maar juist de stroom krijgt van een betrouwbaar wereldmerk. Alleen bij SwheelS weet je zeker dat je de veiligste en beste hoverboards kopen kan, zonder je zorgen te maken om de verhalen die je op het internet soms tegenkomt.

Certificaten en keurmerken
Naast het TaoTao certificaat beschikken de veilige hoverboards van SwheelS over meer certificaten en keurmerken om kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Zo is SwheelS CE gekeurt. Dit geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. En ook is SwheelS ROHS gekeurd. Dit keurmerk heeft betrekking op beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur.

Bekijk ook de handige Hoverboard checklist, zie hier!